Aproape 50 de femei din satul Letea, Delta Dunării, au beneficiat în weekend de consultaţii ginecologice gratuite acordate de specialiştii organizaţiei neguvernamentale ”Caravana cu medici”, aflată pentru a patra oară în Delta Dunării în ultimii doi ani.
“Caravana din Letea a reprezentat cea de-a 66-a acţiune realizată de Caravana cu medici. Avem undeva la 7-8.000 de beneficiari direcţi şi suntem la a patra caravană organizată în Letea după cele din ultimii doi ani din Partizani, Ceatalchioi şi Sfântu Gheorghe”, a declarat, pentru Agerpres, cofondatorul asociaţiei Caravana cu medici, Mihai Ranete.
În urma acţiunii din Letea, ca o concluzie preliminară, nu există o diferenţă foarte mare în ceea ce priveşte sănătatea pacientelor, a adăugat el.
“Diferenţa este legată în principal de barierele logistice în ceea ce priveşte accesul la serviciile medicale, la serviciile de medicină primară. Ca să vă dau un exemplu, în Letea majoritatea pacientelor nu au fost niciodată la un consult, o dată pentru că nu au o mentalitate de acest gen şi, în altă ordine de idei, pentru că nu există un medic care să meargă în localitatea respectivă”, a precizat Ranete.
Potrivit sursei, majoritatea pacientelor şi-au exprimat dorinţa de a avea la dispoziţie un mijloc de transport constant spre Tulcea.

Materilaul integral poate fi citit pe www.sanatateatv.ro.