România investește cei mai puțini bani în prevenția bolilor dintre țările Uniunii Europene. În țara noastră se alocă, pentru prevenție, doar 1,7% din cheltuielile totale cu sănătatea, în timp ce media Uniunii Europene este de 3,1%, arată raportul “Starea Sănătății în Uniunea Europeană”, publicat astăzi de Comisia Europeană. Practic, România investește pentru prevenție, într-un an, doar 18 euro/persoană.

România are, de altfel, cel mai sărac sistem de sănătate din UE. Țara noastră alocă sănătății cei mai puțini bani din Uniunea Europeană – mai puțin de jumătate din media UE – atât pe cap de locuitor, cât și ca procent din Produsul Intern Brut, arată raportul Comisiei Europeană. Sistemul de sănătate din România este semnificativ subfinanțat – este una dintre concluziile raportului.

De asemenea, România are cea mai ridicată rată a mortalității din cauze tratabile dintre țările UE, potrivit documentului publicat astăzi de Comisia Europeană. Numeroase decese ar putea fi evitate printr-o mai bună prevenție și prin tratament, însă România are un număr foarte mare de decese atât din cauze tratabile, cât și prevenibile.

Materialul integral este disponibil pe www.hotnews.ro.