Academia Europeană pentru Asistenți Medicali celebrează Ziua Internațională a Asistentului Medical (12 mai) printr-o serie de evenimente cu acces gratuit, special concepute și dedicate elevilor de liceu. În săptămâna 10-14 mai, elevii din clasele a XI-a și a XII-a, dar și absolvenții de liceu și persoanele interesate de reconversie profesională se pot înscrie la evenimentele organizate de Academie în campusul localizat în incinta Ponderas Academic Hospital, urmând linkul www.nursing-academy.eu/asistentmedical.

„Generațiile tinere continuă să ne demonstreze că sunt realmente interesate de schimbare și că vor să contribuie activ la dezvoltarea societății în care trăiesc. Programul educațional al Academiei Europene pentru Asistenți Medicali răspunde acestei cerințe, fiind aliniat celor mai înalte standarde internaționale și dispunând de tehnologie unică în România, de ultimă generație, care facilitează accesul la o pregătire 360˚. În acest context, Săptămâna Asistentului Medical reprezintă prilejul ideal pentru a-i primi pe viitorii lideri ai asistenței medicale în campusul nostru și a deschide un dialog cu ei despre planurile, așteptările și aspirațiile lor”, a declarat Fady Chreih, CEO Rețeaua de Sănătate Regina Maria.

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali este primul program de studii universitare pentru asistenți medicali din România dezvoltat de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA în colaborare cu Coventry University, care le oferă absolvenților diplome internaționale, acreditate în Marea Britanie. Oferta educațională este unică în țară și se bazează pe 75% experiență medicală practică, conform standardelor NHS (National Health Services, UK), studenții având parte de pregătire într-un centru de simulare dedicat, dotat cu manechine de înaltă fidelitate şi echipamente medicale ce permit învățarea experiențială.

Astfel, în cadrul Săptămânii Asistentului Medical, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali, cu sprijinul specialiștilor din Rețeaua REGINA MARIA, organizează o serie de evenimente cu acces gratuit pentru elevi: workshopuri susținute de asistenți medicali cu experiență, tururi ale campusului, sesiuni de întrebări și răspunsuri alături de medici și asistenți, precum și o prelegere despre viitorul carierei de asistent medical.

„Rolul asistentului într-o echipă medicală multidisciplinară este crucial. Scopul nostru este să reiterăm acest aspect și să ne asigurăm că le punem la dispoziție celor ce vor să urmeze această carieră toate resursele de care au nevoie pentru a avea acces chiar la ei în țară la o educație ca afară, recunoscută la nivel internațional. Acest lucru este posibil datorită parteneriatului nostru strategic cu Coventry University, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din Marea Britanie. Totodată, ne dorim să-i încurajăm pe acești viitori specialiști să rămână să profeseze în România, motiv pentru care, după absolvirea celor 3 ani de studii, le asigurăm locuri de muncă în Rețeaua Regina Maria”, a declarat Fady Chreih.