Asociatia OncoPacientilor PHOENIX desfasoara, in cadrul editiei a VII-a a campaniei nationale „Zilele Roz”, 4 actiuni referitoare la constientizare, prevenire, autoexaminare, screening si sprijin pentru pacientii cu cancer mamar si publicul larg.

Astfel, a marcat, joi, 1 octombrie, Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului la San”, prin Evenimentul “Flashmobul Roz”. O zi Roz mai diferita in acest an al pandemiei, ca semn de solidaritate cu femeile cu mastectomie, in curtea Institutului Oncologic “Prof. Dr Alexandru Trestioreanu” Bucuresti. Au participat peste 300 de persoane dintre care: 150 paciente cu cancer, apartinatori si simpatizanti, alaturi de invitatii speciali: Trupa Dinamic de la Palatul National al Copiilor si violonisti ai orchestrelor simfonice renumite din Bucuresti.

In acest cadru, au fost ascultate melodii clasice la vioara, oferite “pro bono” si dansuri etno ale “Trupei Dinamic”.

Pacientele cu mastectomie internate in cadrul spitalului au primit 150 de pachete cu surprize roz si materiale informative despre autoexaminare, ca modalitate de preventie a mai multor tipuri de cancer.

Se vor distribui peste 25.000 materiale informative si de autoexaminare a sanilor la femei si barbati.

In cadrul campaniei vor beneficia de “Screening mamar” 50 de tinere, cu suspiciunde de cancer mamar, la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucuresti, pana la sfarsitul anului 2020.

Asociatia militeaza activ pentru actiuni de educatie si sprijin al pacientilor, pentru preventie si screening a populatiei largi in vederea preventiei diverselor forme de cancer si sustine activ pacientii cu cancer si familiile lor in vederea depasirii momentelor grele pe parcursul tratamentului oncologic si in perioadele urmatoare, de monitorizare si supraveghere a pacientilor. Ca reprezentant al asociatiei, salut implicarile in special ale ONG-urilor de organizare a campaniilor de preventie si screening pentru cancerul de san”, a spus Ioana Cristea, presedinte al Asociatiei OncoPacientilor PHOENIX.

Campania “Zilele Roz” este o campanie de preventie si screening a cancerului la san la femei si barbati si vizeaza, prin diferite actiuni, constientizarea  ca aceasta boala poata fi vindecata daca este depistata la timp, riscul fiind ca 1 din 8 femei, sa faca cancer in timpul vietii, astfel sunt aproape 9.000 pe an de cazuri noi. Printre alte actiuni ale acestei campanii: distribuirea la Casa de Cultura “Friederich Schiller”, la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucuresti, la Clinica Sfanta Irina si Farmacia Naturalia din Voluntari si Bucuresti, dar si in alte diverse locatii a peste 25.000 de materiale informative de autoexaminare a sanilor la femei si barbati.

Sunt ingrijorata de riscul foarte mare al cresterii numarului de decese din cauza pandemiei, atat indirect, prin ingreunarea administrarii la timp a tratamentelor dar si direct prin posibilitatea raspandirii coronavirusului in randul pacientilor oncologici internati si a celor aflati in tratamente“, a declarat Ioana Cristea – presedinte fondator, Asociatia OncoPacientilor PHOENIX.

Anul acesta au fost oferite si masti contra coronavirusului, pentru pacientii cu cancer.