Primăria Sectorului 4 extinde în toate unităţile de învăţământ din această zonă administrativă, campania de informare privind modalităţile de protecţie împotriva virusului gripal şi a noului tip de coronavirus.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, pentru o informare corectă, angajaţi ai Direcţiei de Administrare a Unităţilor de Învăţământ (DAUI) vor distribui copiilor şi cadrelor didactice broşuri ce conţin informaţii legate de modalitatea de prevenire şi răspândire a infecţiilor gripale, inclusiv a celor cu noul tip de coronavirus. Activitatea va beneficia de sprijinul consiliilor de administraţie din şcoli şi licee.

În paralel, toate cele 57 de unităţi de învăţământ din sectorul 4 primesc săpun antibacterian şi hârtie igienică, astfel încât toţi elevii şi cadrele didactice să poată avea acces la norme de igienă personală de bază, recomandate – ca primă măsură de prevenţie – de Ministerul Sănătăţii şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.  Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, Primăria Sectorului 4, prin DAUI, a alocat, încă din ianuarie, 58.500 de lei pentru achiziţia a 6.000 de recipiente cu săpun lichid antibacterian de câte 500 ml şi a 46.000 de role de hârtie igienică. Toate aceste materiale sunt distribuite grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din sector.

Ana Maria Mocăniţă, director general al Direcţiei de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4, a spus că se urmăreşte ca elevii, familiile acestora, cadrele didactice să fie informate corect, inclusiv în privinţa măsurilor de prevenire, astfel încât să se evite panica şi îngrijorările inutile. “În acelaşi timp, nu ne dorim să ajungem la suspendarea temporară a cursurilor din cauza gripei sezoniere. Vom merge în toate unităţile de învăţământ, vom distribui broşurile editate de Primăria Sectorului 4, vom discuta cu elevii şi cu cadrele didactice. În paralel, distribuim şi materialele pentru igiena personală. În ceea ce priveşte aprovizionarea cu dezinfectanţi sau dezinfecţia, conducerea fiecărei unităţi de învăţământ cunoaşte procedura şi normele legale şi trebuie doar să formuleze solicitări în acest sens către noi”, a explicat Mocăniţă. AGERPRES