Prevalența diabetului gestațional este în creștere și acest lucru duce la o mărire a costurilor directe și indirecte de asistență medicală, inclusiv cele pentru tratamentul cu insulină.

În cazul diabetului gestațional, pentru a obține un control glicemic în limitele normale și pentru a minimiza impactul asupra dezvoltării fetale și a complicațiilor perinatale, stabilirea unui tratament optim precum și monitorizarea pe toată durata sarcinii în momentul diagnosticului de diabet gestațional sunt absolut necesare.

Terapia cu insulină este singura terapie care s-a dovedit a fi un tratament sigur pentru femeile diagnosticate cu diabet gestațional, singura terapie care nu permite traversarea placentei și nu afectează sarcina.

Gestionarea sarcinii femeii cu diabet gestațional se bazează pe regim dietetic adecvat și – unde este necesar – administrarea de insulină. Managementul postpartum necesită o atenție specială, mai cu seamă la femeile care au beneficiat de terapia insulinică în timpul sarcinii, deoarece se pot produce episode  de hipoglicemie.

 

Citiți articolul integral pe platforma specializată RoDiabet.ro