Există numeroase modificări ale stilului de viață pe care le putem face pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet. Acum, un nou studiu constată că o alimentație sănătoasă, bazată pe plante, este legată de un risc mai mic de diabet de tip 2.

În cadrul studiului, publicat în revista Diabetologia, revista Asociației Europene pentru Studiul Diabetului, cercetătorii au analizat profilurile metabolitelor plasmatice (o modalitate de măsurare a metaboliților) a peste 10.000 de persoane.

Aceștia au descoperit că profilurile persoanelor care țineau o dietă bazată pe plante, în special cele ale căror diete constau în alimente mai sănătoase, erau legate de șanse mai mici de a dezvolta diabet.

Un diagnostic care afectează sute de milioane de oameni din întreaga lume

„Acesta este un studiu fascinant care vine cu noi dovezi privind reducerea riscului de diabet de tip 2 cu ajutorul unei diete care are la bază alimente integrale, pe bază de plante”, spune nutriționista Julieanna Hever, pentru Eat This.

„Cu fiecare nou studiu, aflăm mai multe despre nenumăratele mecanisme de acțiune prin care o dietă bazată pe plante este atât de eficientă în ameliorarea diabetului de tip 2, un diagnostic care provoacă o suferință imensă pentru sute de milioane de oameni din întreaga lume.”

 

 

Materialul integral pe www.descopera.ro.