Conf. dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, a declarat la Forumul de Sănătate Publică organizat la Palatul Parlamentului că prevenția constituie piatra de temelie a misiunii președintelui României asupra sistemului de sănătate, iar aceasta presupune promovarea sănătății și educație pentru sănătate.

Concret, a adăugat consilierul prezidențial, că  aceasta implică educație în scopul adoptării unui stil de viață sănătos și evitarea comportamentelor novice,  dar și acoperire vaccinală, susținerea programelor de prevenție și screening, testare și depistarea precoce a bolilor.

„Inversarea piramidei serviciilor  de sănătate prin prioritizarea medicine primare și ambulatorii este o recomandare a tuturor rapoartelor europene și internaționale care evaluează sistemul de sănătate publică. Atât această măsură, cât și gândirea strategică în domeniul resursei umane din sănătate rămân prioritatea pe parcursul celui de-al doilea mandat al președintelui României”, a afirmat Conf. dr. Diana Loreta Păun.

Aceasta a mai spus că sustenabilitatea  sistemului de sănătate spre care tindem se fundamentează pe o abordare integrală și interdisciplinară care nu privește doar sănătatea populației, ci și sănătatea sanitar veterinară și sănătatea mediului.

 

Materialul integral pe www.rohealthreview.ro.