Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European, a salutat lansarea noului Plan european de combatere a canerului de către Comisia Europeană.

„Stă în puterea noastră să oprim cancerul. Avem de partea noastră cercetători, medici, tehnologie performantă, finanțare fără precedent prin Programul Horizon Europe și Programul de Sănătate al UE și, poate cel mai important, suntem hotărâți să învingem cancerul”, a transmis deputatul european în urma unei dezbateri a Grupului PPE pe tema luptei împotriva cancerului.

Potrivit deputatului european, cancerul poate fin învins dacă se va depune efort comun în fiecare stat membru: „Secretul este să lucrăm împreună cu toții: de la pacienți, medici și cercetători, până la decidenți politici și reprezentanți ai industriei farma. Dacă vom pune la un loc toată energia și priceperea noastră vom reuși să fim mai puternici decât boala”, a mai adăugat acesta.

Cristian Bușoi susține că imposibilul poate deveni posibil: „Am văzut deja cu toții că se poate! Cu voință, cu o muncă incredibilă contra cronometru, cu multă dedicare și pricepere, cu susținere financiară, am reușit să facem imposibilul posibil și să obținem în timp record vaccinuri sigure și eficiente împotriva COVID-19, un inamic puternic și periculos, care a dat lumea peste cap. Este precedentul care mă determină să cred că vom reuși din nou. Împreună învingem cancerul.”