Evenimente

”Despre Prevenția Medicală”: interviu cu Cristian Grasu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății

”Modernizarea sistemului nostru de sănătate și utilizarea prevenției ca mijloc esențial în eficientizarea acestuia este un lucru evident, de care toată lumea trebuie să fie informată și la care toată lumea trebuie să puna umărul” declara Cristian Grasu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății,  în cadrul Conferinței de Prevenție Medicală, organizată în București, marți 24 septembrie 2019 de Oameni și Companii cu susținerea partenerilor de la Rețeaua privată de Sănătate – Regina Maria.

read more
Fady Chreih, CEO, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA: Nivelul de educație medicală este foarte scăzut, dar suntem pregătiți să ajutăm!

Fady Chreih, CEO, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA: Nivelul de educație medicală este foarte scăzut, dar suntem pregătiți să ajutăm!

Prevenția reprezintă primul pas spre sănătate și cea mai eficientă metodă de modernizare și eficientizare a oricărui sistem de sănătate, dar, din păcate, în România, nivelul de educație medicală este foarte scăzut, potrivit lui Fady Chreih (foto), CEO, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA. ”Putem fi un partener pentru orice inițiativă, suntem pregătiți să ajutăm, credem că nivelul de educație medicală este foarte jos, inclusiv în rândul populației educate”, a arătat reprezentantul REGINA MARIA, în cadrul conferinței ”Rolul prevenției medicale în modernizarea sistemelor de sănătate”. Evenimentul a fost organizat marți, 24 septembrie, la Palatul Parlamentului, Sala Avram Iancu, de ”Oameni și Companii”, în parteneriat cu Comisiile de Sănătate din Senat, din Camera Deputaților și ANMCS, cu susținerea Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

read more
Rolul prevenției medicale în modernizarea sistemelor de sănătate

Rolul prevenției medicale în modernizarea sistemelor de sănătate

Dezvoltarea unui sistem de sănătate puternic și eficient, care pune accent pe zona de profilaxie, trebuie să fie o prioritate a oricărui stat. Aceasta a fost una dintre principalele concluzii ale conferinței naționale ”Rolul prevenției medicale în modernizarea sistemelor de sănătate”. Evenimentul a fost organizat marți, 24 septembrie, la Palatul Parlamentului, Sala Avram Iancu, de Oameni și Companii, în parteneriat cu Comisiile de Sănătate din Senat, din Camera Deputaților și ANMCS – Autoritatea Națională de Managementul Calității în Sănătate, cu susținerea Rețelei de sănătate ”REGINA MARIA”.

read more
Prof. Dr. Alexandru Rafila: Medicina primară poate fi principala sursă a prevenției în România!

Prof. Dr. Alexandru Rafila: Medicina primară poate fi principala sursă a prevenției în România!

Instituirea unui comitet național pentru sănătate publică și sporirea rolului medicinei primare, ”cheia modernizării sistemului de sănătate”, sunt soluțiile propuse pentru sporirea rolului prevenției în România de Prof. Dr. Alexandru Rafila (foto), Membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, în cadrul conferinței ”Rolul prevenției medicale în modernizarea sistemelor de sănătate”. Evenimentul a fost organizat marți, 24 septembrie, la Palatul Parlamentului, Sala Avram Iancu, de ”Oameni și Companii”, în parteneriat cu Comisiile de Sănătate din Senat, din Camera Deputaților și ANMCS, cu susținerea Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

read more