În luna cadourilor, Fundaţiile Globalworth şi Renaşterea oferă pentru 120 de paciente oncologice investigaţii medicale gratuite la Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea din Bucureşti. Pacientele care doresc să beneficieze de investigaţii senologice gratuite (mamografie digitală, ecografie mamară, consult), se pot programa la numărul 0314.37.99.00.


În perioada Pandemiei COVID-19, pacientele diagnosticate cu cancer mamar, care trebuie să se prezinte periodic la reevaluări, au întâmpinat dificultăţi în a face controalele medicale, în special cele imagistice. Pacientele oncologice trebuie ca, până la 5 ani de la finalizarea tratamentului să efectueze investigaţii imagistice periodic, având, in această perioadă de timp, risc ridicat de recidivă. Un diagnostic precoce şi intervenţia medicală rapidă le pot ajuta să redevină sănătoase.

Încă de la debutul pandemiei, pacientelor oncologice le-a fost îngreunat accesul la investigaţiile medicale oferite în spitalele de stat, deoarece multe dintre acestea au fost transformate in spitale COVID. Programările la centrele medicale private ce au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate au timpi de aşteptare foarte mari, iar pentru această categorie de paciente, respectarea perioadei recomandate de medicul oncolog pentru efectuarea investigaţiilor imagistice este extrem de importantă.

Din acest motiv, oportunitatea efectuării investigaţiilor medicale în gratuite pentru pacientele oncologice, la Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea, datorită Fundaţiei Globalworth, este un adevărat cadou de Sărbători, ce le oferă şansa de a afla ca sunt bine sau de a descoperi la timp o eventuală afecţiune, ce le poate salva viaţa.

În această toamnă, Fundaţia Globalworth şi Fundaţia Renaşterea au lansat Caravana Mobilă de diagnosticare a cancerului de col uterin ce a pus la dispoziţie 1.200 de Teste Papanicolau în gratuitate pentru femeile din Chitila, Agigea şi Mihăeşti Vâlcea. Pe durata desfăşurării caravanei, au fost luate toate măsurile necesare pentru asigurarea condiţiilor de distanţare socială şi siguranţă sanitară. Campania de testare s-a desfăşurat in perioada 15 septembrie – 10 decembrie, in localităţile menţionate anterior.

Pentru că şansele de vindecare depind foarte mult de momentul diagnosticării, Fundaţia Globalworth a oferit suma de 45.000 euro Fundaţiei Renaşterea pentru operarea Caravanei Mobile de diagnostic a cancerului de col uterin, prin care să informeze asupra importanţei prevenţiei şi să ofere acces la controale medicale gratuite. Astfel, timp de 3 luni, în perioada 12 septembrie – 10 decembrie 2021, aproximativ 1.200 de femei au avut acces gratuit la testarea Papanicolau pentru depistarea afecţiunilor ginecologice.

În acelaşi proiect, 120 de femei diagnosticate cu cancer vor putea efectua investigaţii imagistice sau controale medicale la Centrul Medical de Excelenta Renaşterea din Bucureşti.

Fundaţia Renaşterea militează de peste 20 ani pentru dreptul femeilor din România la servicii medicale de calitate. Prin finanţarea oferita anul acesta de Fundaţia Globalworth, Unitatea de Diagnostic Mobil a oferit 1200 de analize femeilor din zonele cu acces limitat la servicii medicale, iar 120 de paciente oncologice pot efectua in gratuitate mamografii digitale, ecografii sau consult senologic, la Centrul Medical de Excelenta Renaşterea din Bucureşti. Prin implementarea unor campanii precum aceasta, încercăm să educăm şi să informăm femeile despre importanţa controlului medical periodic şi să contribuim, pe cât posibil, la creşterea ratei de supravieţuire din cancerul de sân si de col uterin. Ne bucurăm că prin acest proiect, cu susţinerea partenerilor noştri – Fundaţia Globalworth, reuşim să oferim femeilor defavorizate analizele medicale ce le pot salva viaţa“, a declarat Mihaela Geoană, Preşedinte, Fundaţia Renaşterea.

Stă în puterea fiecăruia dintre noi să fim responsabili, să avem grijă de noi şi de cei din jurul nostru. În mod special grija trebuie îndreptată către femeile atât de greu încercate precum cele care au primit diagnosticul de cancer. Faptul ca au învins această boală le transformă în modele pentru noi şi ne bucurăm că avem posibilitatea de a le sprijini în a efectua gratuit analizele medicale atât de importante pentru etapa post-tratament oncologic, precum mamografia sau ecografia senologică. Vom susţine mereu astfel de proiecte, precum cel al Fundaţiei Renaşterea, tocmai pentru că ne aduc aproape de misiunea de a avea grijă de oamenii din comunitatea noastră“, a adăugat Raisa Beicu, Marketing & PR Manager Globalworth.

Colaborarea dintre Globalworth şi Fundaţia Renaşterea a început în anul 2017, când Globalworth Tower, a doua cea mai înaltă clădire de birouri din România, a fost iluminată în roz, culoarea ce simbolizează lupta împotriva cancerului de sân. Ulterior, Globalworth a contribuit cu o donaţie pentru achiziţionarea unui ecograf 4D, echipamentul ultraperformant fiind folosit în Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea. În 2018, Fundaţia Globalworth s-a implicat în programele de prevenire şi diagnosticare precoce a cancerului la sân şi col uterin, prin care s-au realizat 829 de investigaţii medicale femeilor din categorii vulnerabile: ecografii mamare, mamografii, consultaţii ginecologice, teste Papanicolau şi susţinere pentru activităţile Asociaţiei de Sprijin a Pacientului Oncologic. In 2019, Fundaţia Globalworth a oferit 1.000 de măşti FFP2 pentru pachetele de protecţie oferite de Fundaţia Renaşterea personalului medical si pacienţilor oncologici, in perioada pandemiei COVID. Până în prezent, suma totală alocata de Globalworth pentru programele Fundaţiei Renaşterea pentru prevenţia cancerului de sân si de col uterin depăşeşte 80.000 de euro.În total, Globalworth şi Fundaţia Globalworth au donat 130.000 de euro proiectelor Fundaţiei Renaşterea.