Boehringer Ingelheim anunță o colaborare de cercetare academică cu Institutul de Cercetare Clinică Duke (DCRI – Duke Clinical Research Institute) cu privire la un nou studiu clinic, EMPACT-MI (EMPAgliflozin for the prevention of Chronic heart failure and mortality after an acute Myocardial Infarction – EMPAgliflozin pentru prevenirea insuficienței cardiace Cronice și a mortalității după un Infarct Miocardic acut).

Colaborarea va investiga dacă empagliflozin poate îmbunătăți rezultatele și poate preveni insuficiența cardiacă la adulții cu și fără diabet care au avut un infarct miocardic acut, cunoscut mai uzual sub denumirea de atac de cord. Acest studiu clinic randomizat va fi desfășurat, analizat și raportat în parteneriat cu DCRI.

EMPACT-MI va include aproximativ 3.300 adulți din cel puțin 16 țări care au avut un infarct miocardic acut. Criteriul de evaluare primar al studiului clinic este acela de a evalua efectul empagliflozin asupra mortalității de toate cauzele și spitalizării pentru insuficiență cardiacă. Acest studiu clinic va face parte din programul EMPOWER, cel mai amplu și mai cuprinzător program de studii clinice care explorează impactul empagliflozin asupra vieții oamenilor cu afecțiuni cardio-renale-metabolice.

 

Citiți articolul integral pe platforma specializată RoDiabet.ro