Noutăţi

Mihaela Acasandrei, Nutriționist-dietetician: Alimentația sănătoasă trebuie să fie atractivă, plăcută și să aducă satisfacție
Importanța unei alimentații sănătoase este incontestabilă, însă pentru a deveni acceptabilă, ea trebuie să fie, în primul rând, atractivă, plăcută și să aducă satisfacție.

Obezitatea este un factor major de risc în decesele COVID-19, potrivit unui raport global
Majoritatea deceselor la nivel global provocate de COVID-19 s-au produs în ţări cu o rată ridicată a obezităţii, nivelurile de mortalitate din cauza coronavirusului fiind de 10 ori mai mari în cazul naţiunilor unde cel puţin 50% dintre adulţi sunt suprapoderali, sunt concluziile unui studiu global.

4 martie, Ziua Mondială a Obezității – una dintre cele mai costisitoare epidemii globale
Ziua Mondială a Obezității este sărbătorită în fiecare an în data de 4 martie de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu scopul de a crește la nivel global gradul de conștientizare asupra prevenirii și gestionării obezității. Obezitate este considerată epidemie globală.

REGINA MARIA lansează, în premieră în România, un pachet de consultații și analize post COVID pentru copii
Urmărind evoluția ratelor de incidență în rândul pacienților sub 18 ani și ghidați de studiile internaționale pe copii și adolescenți care au depășit fazele acute ale infecției cu SARS-CoV-2, REGINA MARIA a conceput un pachet de monitorizare post COVID pentru pediatrie, care cuprinde servicii medicale adaptate vârstei și nevoilor micilor pacienți.

Prof. Dr. Carmen Fierbinţeanu, UMF ”Carol Davila”, București: Ficatul gras este prima cauză a bolilor hepatice cronice
Ficatul gras nonalcoolic, denumit și ficatul gras, asociat bolilor metabolice, are o prevalență în creștere, devenind prima cauză a bolilor hepatice cronice, potrivit Prof. Dr. Carmen Fierbinţeanu