Un start-up din Polonia a dezvoltat un stetoscop wireless care folosește inteligența artificială pentru a detecta rapid boli respiratorii, folosind fonduri primite de la Uniunea Europeană.

Stetoscopul wireless, numit SthetoMe, folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a monitoriza respirația unui pacient, permițându-le părinților să-și supravegheze copiii și să trimită datele medicilor, potrivit Comisiei Europene.

În acest fel, stetoscopul “inteligent” dezvoltat de compania din Poznan permite detectarea primelor semne ale unei boli respiratorii la copii.

De asemenea, stetoscopul permite monitorizarea altor categorii de pacienți, precum cei cu boli cronice sau persoanele în vârstă.

“StethoMe este primul dispozitiv medical ce poate fi utilizat zilnic pentru a evalua cu precizie sănătatea sistemului respirator, ceea ce poate ajuta la reducerea numărului de cazuri de boli cronice în rândul copiilor”, a menționat Comisia Europeană, într-un anunț.

“Dispozitivul oferă un sentiment de siguranță părinților, persoanelor în vârstă și pacienților cu boli cronice. Scopul său nu este de a înlocui medicul, ci de a-i ajuta pe medici să ofere un diagnostic mai bun”, mai arată anunțul.

Materialul integral poate fi citit pe www.360medical.ro.