O metoda noua ar putea face ca vaccinurile sa fie mult mai eficiente decat sunt in momentul de fata. Mai mult decat atat, acestea ar putea fi mai ieftine si ar putea combate problema actuala cu care se confrunta societatea, cea a bacteriilor rezistente la antibiotice.

Deoarece bacteriile evolueaza constant, tot la fel trebuie create vaccinuri si antibiotice noi pentru a le putea gestiona.

Conform profesorului Jukka Corander, din cadrul Universitatii din Oslo – “Echipa noastra de cercetatori a analizat un numar foarte mare de informatii despre bacterii, boli si genomuri din diferite zone geografice. Cu ajutorul modelului computational de prezicere, am fost capabili sa generam modele pentru producerea vaccinurilor specifice fiecarui caz, comparativ cu vaccinurile “universale” pe care le avem momentan.”

Echipa de cercetatori formata din profesorul Caroline Colijn din cadrul Universitatii Simon Fraser, Jukka Corander si dr. Nicholas J Croucher, a adunat informatii detaliate de la studiile de genom pneumococcus si le-a adunat cu statisticile despre progresul bolii.

Folosind modele de inalta performanta computationala, echipa a putut testa efectul pe care l-ar putea avea diferite tipuri de vaccinuri, nu doar la persoanele infectate dar si la intreaga populatie bacteriana.

 

Materialul integral pe www.despre-medicina.com.