Joi, 27 mai 2021, de la ora 19.00 vă așteptăm la o nouă ediție Ora Pacientului RoDiabet unde vom învăța de la specialiști diabetologi, cardiologi și de medicina familiei cum recunoaștem factorii de risc care duc la complicații cardiovasculare și renale și de ce este important ca pacientului cu diabet să îi fie asigurată protecția cardio-renală.

Complicațiile cardiace și renale, precum insuficiența cardiacă și boala cronică de rinichi, apar frecvent și devreme în viața pacientului cu diabet zaharat tip 2. Însă acestea pot fi prevenite dacă acționăm din timp, iar împreună cu invitații Orei Pacientului RoDiabet vom afla CUM!

În condițiile în care 50% din persoanele cu diabet tip 2 pot dezvolta insuficiență cardiacă și 40% dintre pacienții cu diabet zaharat tip 2 pot dezvolta boală cronică de rinichi, prevenția complicațiilor cardio-renale trebuie să fie o prioritate a echipei multidisciplinare care se ocupă de persoanele cu diabet.

Participă la webinarul RoDiabet Ora Pacientului și află mai multe despre:

  1. factorii de risc care duc la apariția complicațiilor cardiace și renale,
  2. ce trebuie să faci pentru ca inima și rinichii tăi să rămână sănătoși,
  3. cum să recunoști simptomele unor complicații frecvente, ca insuficiența cardiacă și boala cronică de rinichi.

Participarea este GRATUITĂ și se realizează prin înscrierea pe platforma RoDiabet, completând Formularul de participare de AICI.

Întâlnirea va fi moderată de Conf. Dr. Anca Pantea Stoian, coordonatorul Comitetului Științific RoDiabet și profesor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, alături de psihologul Cristina Petruț, Vicepreședinte FADR- Federația Asociațiilor Diabeticilor din România.

Invitații speciali ai acestei ediții sunt: dr. Daciana Toma, medic de familie și coordonatorul grupului de lucru dedicat diabetului din cadrul Societății Naționale de medicina familiei și cardiologul dr. Ioana Daha, medic primar cardiologie și medicină internă. 

Dacă subiectele propuse v-au stârnit interesul și aveți întrebări pe care ați dori să le transmiteți invitaților noștri, puteți face acest lucru utilizând formularul de AICI.

Toate detaliile întâlnirii sunt disponibile pe pagina întâlnirii care poate fi accesată urmând acest LINK.

Ora Pacientului RoDiabet

Este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare RomâniaAlphega FarmacieAstra ZenecaBoehringer Ingelheim, DahnaLiamedNovo Nordisk și Regina Maria.

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: cum gestionăm corect diabetul în timpul pandemiei și cum ne pregătim de ieșirea din izolare, ce este și cum controlăm hipogliemia, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii, organizație care implementează soluții de marketing utilizând un ecosistem inovator de comunități business și profesionale.