„Pastila de recuperare” este podcast-ul de mișcare dezvoltat special pentru copii si adolescenți. Copii cu deficiențe sau dizabilități, care depind de recuperarea zilnică sau săptămânală, riscă să piardă achizițiile dobândite în luni sau ani de terapii, atunci când centrele de recuperare sunt închise (ex. în perioada pandemiei). Părinții caută soluții pentru ca recuperarea copilului lor să nu stagneze. Din această nevoie s-a născut ”Pastila de recuperare”, un proiect ce cuprinde în prezent 21 de exerciții de conștientizare prin mișcare în metoda Feldenkrais.

Fiecare exercițiu are aproximativ 30 de minute, iar întregul podcast este disponibil gratuit pe site-ul Asociației Unu și Unu, aici: Pastila de recuperare.

„Pastila de recuperare” este parte din proiectul „Recuperare copii” al Asociației ”Unu și Unu”. Exercițiile audio de conștientizare prin miscare au fost adaptate în limba română cu acordul terapeutului Alan Questel și au fost verificate de terapeut Carmen Mustață (absolvent al cursurilor JSK în 2016 și student Feldenkrais anul 4 în 2020 – Pagina de FB). Materialele au fost traduse de student Gabriela Bălănuță (Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București, în stagiul de practică 2019-2020) și rezivuite de Corina Croitoru (Membru fondator și președinte Asociația Unu și Unu). Grafica proiectului a fost realizată de ilustratoarea Iulia Trif.

Proiectul este dedicat copiilor cu vârste între 10-18 ani, care pot lucra singuri sau însoțiți de un părinte, dar exercițiile pot fi făcute și de către adulți. Sfătuim părinții să facă exercițiile concomitent cu copii. Sfatul medicului care îngrijește copilul are prioritate față de informațiile din aceste materiale.

Copyright exerciții audio: Alan Questel, http://feldenkraisnsantafe.com/
Copyright exerciții audio varianta în limba română: Asociația Unu și Unu https://unusiunu.com/