Un post medical avansat în care pot fi tratate simultan zeci de victime în cazuri precum accidente colective şi dezastre a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean (CJ) Prahova, echipamentul fiind unicul de acest fel din regiune.

Conform informaţiilor transmise de CJ, acest post medical avansat de categoria a II-a este format din trei corturi, unul de triaj şi două de tratament, adecvate pentru a trata simultan cel puţin 30 de victime.

Echipamentul este singurul de acest gen din regiune şi va deservi atât Prahova, cât şi judeţele limitrofe, urmând să fie utilizat de către salvatori în cazul producerii de accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi cu un număr mare de victime.

„Acesta include sisteme de încălzire, de iluminat la exterior şi interior, medicamente, materiale sanitare şi echipamente necesare acordării asistenţei medicale de urgenţă la un nivel avansat. De asemenea, mai include echipamente proprii de ventilaţie şi monitorizare pentru cel puţin trei pacienţi, care vor putea putea primi simultan astfel de îngrijiri”, precizează reprezentanţii CJ.

Investiţia în acest echipament a fost de 90.000 lei (fără TVA).

Postul medical avansat se află în custodia Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi va fi depozitat pe autospeciala pentru intervenţii la accidente colective şi calamităţi naturale. AGERPRES