Preşedintele Asociaţiei pentru ATI „Aurel Mogoşeanu”, dr. Dorel Săndesc, iniţiatorul Maratonului Vaccinării de la Timişoara, a anunţat că în cadrul ediţiei a doua a evenimentului, destinată rapelului celor vaccinaţi la sfârşitul lunii aprilie cu serul Pfizer, se vor administra şi vaccinuri Johnson&Johnson, în doză unică, celor încă nevaccinaţi.

De asemenea, populaţia care se va prezenta la imunizare în perioada 14-17 mai, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT), va beneficia, în premieră naţională, de un screening al stării de sănătate.

A doua ediţie a Maratonului Vaccinării de la Timişoara, proiect care a dat tonul unor acţiuni similare la nivel naţional, vine, pe lângă rapelul asigurat celor vaccinaţi cu prima doză de Pfizer, cu două noutăţi, şi anume, vaccinare cu Johnson&Johnson pentru cei nevaccinaţi încă, vaccin care necesită o singură doză (fiind singurul vaccin care asigură sinteza optimă de vaccin după o doză), precum şi un screening al stării de sănătate a populaţiei – în premieră naţională, în cadrul unui maraton al vaccinării -, prin efectuarea de teste de depistare a unor patologii cronice la persoanele cu factori de risc”, a scris dr. Dorel Săndesc, într-o postare pe facebook.

Sala Polivalentă a Centrului Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT) redevine centrul Maratonului Vaccinării în perioada 14 – 17 mai, unde se va administra doza de rapel celor cărora li s-a administrat primul ser Pfizer în perioada 23 – 25 aprilie.

În prima etapă a Maratonului Vaccinării au fost imunizate 6.722 de persoane pe durata a 64 de ore. AGERPRES