După un prim an în care a atras mai mult de 50.000 români şi peste 1 milion de Euro pentru cauze ignorate, Asociaţia Zi de Bine susţine primul proiect de sănătate emoţională pentru adolescenţii din România: Teen Line.

Începutul anului 2021 vine cu un nou proiect susţinut de Asociaţia Zi de Bine, în colaborare cu Asociaţia Happy Minds: Teen Line, prima platformă de sănătate emoţională şi de prim ajutor emoţional din România, dedicată adolescenţilor cu vârste cuprinse între 13 şi 21 de ani, care va fi gata la data de 31 Ianuarie.

Apelând această linie, tinerii pot discuta liberi de prejudecăţile celorlalţi şi pot primi asistenţă de specialitate. Mai mult decât atât, proiectul presupune şi o platformă online cu articole şi materiale video concepute de psihologi, pe înţelesul tinerilor. Suma necesară pentru întregul proiect este de 35.000 de euro, iar companiile care s-au angajat deja să susţină cauza sunt: Lidl România, Grupul EON România şi UniCredit România. Acestea devin şi parteneri strategici ai Asociaţiei Zi de Bine pentru întreg anul 2021.

Ne-am propus să dedicăm începutul de an unei generaţii pe care se pune uneori poate prea multă presiune. Adolescenţa este momentul în care viaţa se află într-o continuă schimbare, corpul se transformă, emoţiile explodează, iar cei din jur par a fi împotriva ta. Este vârsta la care începe să se resimtă presiunea din exterior, de la părinţi cu aşteptări ridicate, din familii complicate cu drame majore, la profesori lipsiţi de răbdare şi de înţelegere sau colegi care interacţionează prin bullying. Când lucrurile tind să devină atât de copleşitoare, le punem la dispoziţie Teen Line, o platformă special gândită pentru tineri care să vină la pachet cu răspunsuri, sprijin şi înţelegere”, au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de Bine.

Prin proiectul Teen Line, asociaţia îşi doreşte să facă un pas către tinerii care au nevoie de un sprijin real în unul dintre cele mai importante momente ale vieţii lor, adolescenţa. Tuturor adolescenţilor din România, Asociaţia Zi de Bine le transmite mesajul că NU este nevoie să facă faţă singuri crizelor emoţionale sau problemelor generate de anxietate şi depresie, indiferent de mediul de provenienţă şi de condiţiile de viaţă şi le oferă o soluţie la îndemână, un helpline gratuit, cu acoperire naţională, disponibil 24/7.

Asociaţia Happy Minds este formată dintr-o echipă de specialişti (psihologi clinicieni, psihoterapeuţi, psihiatri, nutriţionişti, avocaţi) pregătiţi să vină în ajutorul celor care au nevoie de un sprijin în momente de răscruce. Generaţia tânără are nevoie de înţelegere, cunoaştere, îndrumare, răspunsuri şi instrumente care să îi ajute să facă alegeri sănătoase pentru bunăstarea lor emoţională şi pentru a şti ce au de făcut în cazul în care se vor confrunta, la un moment dat, cu depresia sau anxietatea. Dacă astăzi ne facem bine treaba, în 5-10 ani procentul de populaţie sănătoasă mental ar fi o realitate a României”, a declarat Yolanda Creţescu, Asociaţia Happy Minds.

Din martie 2020 şi până în prezent, Asociaţia Zi de Bine a facilitat implementarea a zece proiecte sociale. Cauzele susţinute de asociaţie au primit ajutorul a peste 50.000 de donatori persoane fizice şi a 40 de companii, atrăgând donaţii de peste 1 milion de euro.

Scopul Asociaţiei Zi de Bine este acela de a crea comunităţi, de a sprijini mii de oameni aflaţi în situaţii vulnerabile şi de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociaţia va susţine câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociaţia Zi de Bine se adresează unei comunităţi şi se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcţionare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunţa cauza susţinută şi se vor descrie nevoia şi beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii şi vor fi invitaţi să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveţi un proiect în care credeţi dar pentru care nu aţi găsit încă finanţare, îl puteţi înscrie pe www.zidebine.ro